Wednesday, September 5, 2012



Kami sediakan kad kahwin MURAH tapi nampak mahal. Jom datang ke ofis kami dan pilih sendiri kad kahwin anda. Kami di Axis Atrium, Pandan Indah, Ampang.

Untuk keterangan lebih lanjut sila PM atau email ke poptuneart@gmail.com, atau hubungi 018-2105087 / 018-2105078

Tuesday, September 4, 2012

UPDATE

Hi, dah sekian lama i x update blog i ni. da bersarang i tgk . hihi . maklum la busy sket skrg ni . skrg ni i tgh buat praktikal untuk hbskan semester i ni . lagi berapa bln je lagi nak hbs praktikal . hihi besttt . tak sabar nak hbs cpt2. hehehe . Skrg i praktikal kat POPTUNE ART dekat ampang. Best sgt keje kat sini . syiok. hihi . bos pon okay n sporting . hehehe .

Monday, December 5, 2011

05.12.2010

Hi , Today its my birthday . da tua da i . umur makin hari makin meningkat . Haha
mcm xcaya je rasenya . Btw thanks to all of u ..for da wish my birthday .
appreaciate sgt2 sape yg ingat . hee . Tak ade ape yg special pon . maybe sbb dah tua . haha
kalau dulu time birthday je .. parents mesti celebrate . syiok je . terase mcm nak patah blk
je zaman kanak2 dulu . haha .Pape pon Thanks kat ibu sebab da melahirkan seorang manusia
yg bernama SITI NUR JANNAH <3 kat dunia ni . semoga i dapat menjadi anak yg solehah n terbaik untuk ibu .. hee . kbye ! ^_-

Saturday, December 3, 2011

Present 4 Anniversary 2 year .

Pemberian sidia . Thanks so much bie . bby appreaciate sgt2.
Luvin you forever .

Haaa ni plak cincin couple Janna Reeza ...


Ni plak kek Moist Chocolate Anniversary kami .

Ini la dia kad Anniversari yg i buat sendiri khas utk kekaseh hati
shahzul Reeza . walaupon xsecantik mane tp i ikhlas wat sume ni utk u
bie . Luv u . Happy Anniversary 2 year bie . . .

Celebrate Anniversary 2 years .

Nak di jadikan cerita ..26nov lepas i de wat suprise for my syg . hihi . 26.11.2011 yg lepas genap la hubungan kami 2 tahun . hee happy tak terkata sebenarnya sbb tak sangke sang naga & sang harimau macam kitowank ni sampai gak ke tahap 2tahun .kami kdg2 ketawa sorang2 bila ingt blk kenangan2 kami bersama . ha ha ha . . ingt senang ke nak sampai 2 tahun ni . pelbagai dugaan kami tempuhi bersama . suka duka.pahit manis. nangis ketawa sama2. haha . Alhamdulillah hbgn kami masih berbunga2 seperti mula2 dulu . he he he .walaupon ade org yg cube runtuhkan hbgn kami . haha .tapi tak berjaya . betapa kuatnya cinta kami . eceh . so dipendek kan cerita .. 26hb aitu i de wat suprise utk bie i . i belikan dia cake moist chocolate ,i buat kan kad anniversary kami . buat sendiri tau . bkn beli k . kreatif x i ? hahaha. pastu i beli cincin couple yg berukir nama i and dia .
nama i ..i ukir kat cincin dia . and nama dia i ukir kat cincin i . haha sweet x ?? hehehe mcm ala-ala
cite LBS kan .. hahahahaha :p .Macam biase la mlm tu dia dtg KL .kg baru. kami g makan malam kat tempat biase . Classic Coner . kedai makan peberet kami kat kg baru . hihi . i oder mcm biase lauk peberet kami . Lps je mkn .. sara pekeje kedai tu anta kek moist chocolate kat meja kami . haha terkejut berokkk si reeza bila sara anta kek tuh . hahaha time tu i relex je . hahaha konon2 wat xtau pape . padahal i yg suruh sara wat mcm tu . konon2 nak wat suprise laaa . hihi mmg suprise laaaa ... reeza terkejut gilerss . hahahaha . Then genap kol 12 i ucapkan n bisikan kat telinga dia " Happy Anniversary 2 year sayanggg .. semoga hubungan yg kita bina ni kekal abadi selamanya tanpa sapa2 yg mengganggu .. " hehehe =) happy sgt kami mlm tuh .. rase mcm x sgke pon ada . hahaha . then dlm kereta .. kami msg2 nak bg adiah tok diri masing . 1stly reeza yg bg i adiah ... terkejutttt gila2 bila dia adiahkan i seutas rantai dan subang . 1 set plak tuh . cantikkkkk sgt2 . shukeee gilers . thanks bie . luv u so much sygsss .. hee
Then lps je dia pakaikan i rantai n subang tok i ... i plak bg dia adiah . i bg dia kad anniversary buatan i sendiri ... n cincin couple . i sarungkan cincin kat dia ..then dia sarung cincin kat jari manis i . terikat la suda ikatan antara reeza & janna . hehehe. ceewahh . best sgt2 ..happy dpt bersama ngn bie sepanjang mlm .. kami overnite kat KL . jln2 . xtido . g karoke ,g danau ,g mkn mcd .. n mcm2 lagi ... apa pon2 .. thanks syg . bby bahagia sgt2. insyaallah ade jodoh n ade rezeki tak lama lagi sy akan jadi milik awak sepenuhnya dunia akhirat . amin ....

CeritaCintaHatiSaya .

Always in my heart now and forever!

you are the best thing that's ever been mine!

my heart was taken by you
broken by you
and now it is in pieces because of you !


Update Blog .

Hye ! Bertemu sekali lagi .. da lame rasenya i tak update blog . yinduuu rasenya.
hehehe sorry sgt2 . i busy sgt2 . sampai tak de mase nak update . kalo nak tau psl i
add la i kat pesbok okayy . Search " Janna Reeza " itu larh i . Actly account pesbok janna reeza
tu .. antara i ngn boifie i yg punya . kami share pesbok . share is caring kan . ahaks. so kdg2
i yg on9 and kdg2 reeza yg on9 . so keepin touch okayy !

Saturday, September 17, 2011

" NEW" Janna Reeza

<3Miss Janna Reeza <3

Friday, June 17, 2011

Petanda Wanita Jatuh Cinta Dgn Lelaki....

1. Bila seorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya,lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang(sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).

4. Sekiranya seorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki,lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya,dia akan cair seperti coklat!!

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati,tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan,dia akan lakukan apa saja.

8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan.

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa.Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna.

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan ! tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangan senyum sebarangan.

14. Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan dengan persahabatan.Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.

15. Jika seorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri!!

18. Selepas seorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati seorang gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar, benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya,kemudian barulah dirinya sendiri.

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!

22. Satu ucapan 'Hi' sahaja sudah cukup menceriakan harinya.

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.

26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..

27. Senjata wanita adalah airmata!!

28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya(hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis).Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati.Dengan i! ni dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya.So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah...

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.

Wednesday, June 15, 2011

Bahagia bersama kamo ...

--> Janna & Reeza <--
i Luvs u B . i Luvs u berry much !

Domo ~ Domo ~ Domo

saya amat meminati DOMOKUN . so sape boley bagi saya ? HoHo ~
xkesah la dapat yg kecik pon saya dah bersyukur sgt-sgt .. :p
Tapi kalo dapat yg besar pon okey jgk kan . hehehe :D
tak de lah guwauu je .. hehe

Berubah !

Berikan ku waktu
Untuk bersamamu meniti hari
Tak puas bagiku dan kau pun berlalu
Tinggalku sendiri
Kelam seluruh jiwaku

Ku ingin benar bersama denganmu
Dan kau pun menjauh
Tiba-tiba kini kau telah berubah
Apakah salahku

Ooo.. Kau yang ku kenali
Dan kini menjadi insan yang lain
Dulu kau berjanji
Kan hidup semati meniti hari

Semuanya telah berakhir..


Saturday, June 11, 2011

150 juta kali ............

Untuk kali keseratus lima puluh juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
“Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?”
“Apa kau buta, apa kau pura-pura suka”

Di seratus lima puluh juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu

“Dia mungkin bengis seperti singa”
“Tapi dia nangis tonton cerita Korea”
“Dia mungkin keras bila bersuara”
“Tapi dia jelas, jujur apa adanya”

“Aku lagi kenal dia”

Dah lebih seratus lima puluh juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis, aku ini pula dawai besi

Di setiap seratus lima puluh jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku, sambil berkata

“sayang mungkin baran tak kira masa
tapi sayang tahan kalau yang salah saya
sayang mungkin saja keras kepala
tapi sayang manja bila kita berdua–

saya kenal sayang saya”

Buat apa dicerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya
Peduli orang kata

Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna
Kalau hati tak ada

Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi cinta
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada

Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja, kau saja boleh rasa

Rahsia kita berdua..

Kenduri khawen sidia .....

5 jun 2011 i dijemput ke majlis perkahwinan "Mohd Khairil B.Ibrahim "(My ex)
so i pergi bersama my chenta hati .. (Reeza) & adek i (Bea) dekat padang jawa shah alam . Alhamdulillah semuanya berjalan dgn lancar . Hensome n cantik sgt pasangan pengantin . Jodoh khairil da sampai jodoh aku bile lg ...?? haha xsabar plak turn aku plak pas nih :p insyaallah tak lame lg . hehe . Pada Khairil dan pasangannya semoga bahagia n kekal selamanya .. semoga timang anak cepat2 n ramai2 . amin :D . kesah lama antara kita i da tutup buku . u pon da bahagia n da ade keluarga sendiri . i just doakan yg terbaik utk u . pape pon u yg terbaik yg penah singgah di hati i dulu . cume sayangnya kita xde jodoh . tape lah . i pon da bahagia skg . :)

jangan cuba cuba by tilu with lyric.wmv

150 juta with lyrics

Wednesday, June 1, 2011

Bunga & Chocolate pemberian SIDIA ...

Chocolate peberet den ! hoho

Bunga Ros merah + putih . :)

Setahun 6 Bulan

26hb genap setahun 6 bulan i n dia . Tak sangke kami sampai ke tahap nih . Alhamdulillah . Hmm happy sgt-sgt sbb kami dah terlalu lame . harap2 berkekalan lah . Hari tuh genap setahun i dapat adiah dr dia . Teddy Bear paling besa sgt2 yg penah i dapat . nama teddy tu i letak BOBO . cute
kan ? hehe then 26 mei lepas genap i n dia setahun 6 bln i dapat Bunga ros putih+merah .bunga favourite i .n chocolate paling i shuke Fererro Rosherr .Nyummmiii ~ Thanks byk2 kat dia sbb buat suprise utk i . Lps neh genap 2 thn kami insyaallah kalo ade jodoh n ade rezeki kami nak bertunang . hehehe .Harap2 jadilah . korunk2 doa2kan ya . :) pape pon just nak bgtau .. i sayang dia sgt-sgt . even kami x mcm couple yg lain cuz selalu sgt gado ..tp i bahagia bile bersama dia . dia wat i happy n lupe akan kesah silam yg menyakitkan . thanks alots Mohd Shahzul Reeza Bin Zulkipli . i will always Loving you sayangg !

Tuesday, May 31, 2011

kita bukan PA & MA yg dulu ........

sejarah lalu yg telah berlalu adalah pengalaman yang paling bererti buat kita . sedang kita asyik menghitung langkah2 baru kedepan, kita pasti terkenang akan kenangan kenangan lalu bersama insan yg pernah menggegarkan jiwa suatu ketika dahulu ..

dulu, kita pernah menjadi pasangan yang bahagia ..berjalan berdampingan menghampiri segala suke duka manis bersama .kita sama2 berangan untuk hidup mati bersama ..

dulu,dimana ada awak disitu ada saya .tawamu menghiasi masa bersama ..senyumanmu membuat saya terase bahagia ketika bersama . xkira pagi petang siang malam awak dan saya masih berdampingan melayari hari2 bersama ..dan saya amat asyik menatap
wajahmu hingga kadang saya resah dan takut akan kehilangan mu ..

dulu, kita bahagia sgt2 .ketika itu cinta kita baru mule berputik . sejujurnya susa utk saya lupekan kenangan itu . kenangan kita mmg boleh kita tglkan ,tp susah untuk kita melupakan ...

tapi kini ,

saya dan awak bertemu kembali ...bukan untuk menyambung ikatan yg dulunya kita pernah merase indahnya bahagia walau seketika .. sekarang ,awak bahagia saya tompang gembira ..
jaga diri .... semoga bahagia bersama yg tersayang . :)

Saturday, May 21, 2011

Tak sangke dan terkilan .....

Hmm .. nk mulekan cerita dulu i ade kwn baik . tp xsgke kwn yg diangp baik tu ade udang disebalik mee.baru i tau yg mereka2 semua kwn ngn i ade niat jaat . xsgke sgt2 . hmm silap i jgk sbb terlalu percayakan kwn .. 100% i pecaya kan mereka .sbb i da anggp mereka2 mcm adek beradik i sendri. lepak bersama ,karaoke,shopping,gossip semuanya bersama . Hmmm .. bile nak diingt2kan blk i jd sedih sbb memiliki kwn seperti itu . Hmmm depan nampak baik belakang masyaallah .tuhan je yg tau. semua org terkejut dgn tindakan mereka.sdgkan mereka2 semua kawan2 i . yg paling i sedih dan terkilan sgt2.. dgn seorang minah nih .. kami da berkawan terlalu lama sgt. sejak i kat KPTM lg kami berkawan . 6thn i kenal dia . kami agak rapat jgk lah . xsgke plak dia sngup wat i mcm nih . hmm sedih sgt sgt bile bf i sendiri cerita hal sebenar kat i psl perangai kwn2 i . mmg i ngaku silap i jgk . tp mereka2 xseharusnya bukak kesalahan i kat bf i . tu masalah i ngn dia . yg jd masalah skg nih i dan kwn2 i yg len tertanya2 kenapa la mereka2 nih dengki sgt sampai sngup bukak cerita kat bf i psl i mcm2 sdgkan mereka2 semua kwn i .mereka kenal i dlu bry bf i . maybe ade tanggapan lain yg mengatakan mereka2 nih sebenanya jeles dgn hbgn i dgn bf i . yelah kan ..i nampak bahagia je even salu gado ..hahahaha .. sampai ade hati nk rosak kan hbgn kami .. klaka kan. i mcm nk sepak2 je muke mereka2 tuh. haha sabar jelah . bak kata bf i .. even i salah dea maafkan i .cume bf i xsgke n nk tau sgt ape motif doank sebenanya sampai sngup buruk2 kan membe sendri ..hahaha bf i jd pening pk . kenapa la i mempunyai kwn yg seperti itu .... tape lah benda da jd .. i da x pk da semua tu ...yg pntg bf i msh bersama dgn i lg ..tu yg pentg . mereka2 mesti ingt yg mereka da berjaya ptskan hbgn kami.hahahaha silap besar la weyh pompan .... !!! now hbgn kami da hampir2 setahun 6bln .. hahaha kepada mereka2 yg berniat jaat nk ptskan kami tu lupekan jelah ok . hahahahahhaha .....

22 mei 2011

Hii .. da lame i x update blog i neh. Baru hari ni ade mase terluang .b4 neh asek busy je sampai da xde mase nk update blog .hehehe. now i tgh cuty sem . tgh berehat dirumah.so byk sgt mase i terluang . hehehe ..xde ape pon sebenanya utk i kongsikan skg neh .. i still mcm dlu ..hee ..

Tuesday, March 1, 2011

Ku menunggu mu ........

ku menunggu, ku menunggu kau putus dengan kekasihmu
tak akan ku ganggu kau dengan kekasihmu
ku kan selalu di sini untuk menunggumu
*courtesy of LirikLaguIndonesia.net
cinta itu ku berharap kau kelak kan cintai aku
saat kau telah tak bersama kekasihmu
ku lakukan semua agar kau cintaiku


haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
ada cemburu juga rindu
ku tetap menunggu

haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
dan kau sudah ada yang punya
ku tetap menunggu


datang padaku, ku tahu kelak kau kan datang kepadaku
saat kau sadar betapa ku cintaimu
ku akan selalu setia tuk menunggumu


haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
ada cemburu dan juga rindu
dan aku tetap menunggu

haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
dan kau sudah ada yang punya
ku tetap menunggu


Monday, February 7, 2011

L.E.L.A.K.I

Haish lelaki lelaki.xpaham aku dgn lelaki sekang ni.ade je masalah.ape lg la yg x cukup.nak kesetiaan pompan da bg,nak kejujuran da sepenuhnya da pompan kasi,kaseh sayang ckup ag,apa lagi la korang semua nak erk dlm sesebuah hubungan ni....agaknya bila da terkene kat batang hidung sendri bru nak sedar agaknya ..haiyoo..belajar la utk menghargai kaseh syg seseorg.jgn nnt bile da xde depan mata baru nak rase kehilangan.time tu da tak ade gunanya lagi daa....pk2 kan lah k wahai lelaki ~
p/s: peluang hanya datang sekali dlm hidup !

Friday, February 4, 2011

04.02.2011

Hari ni keluar dgn "Fatehah Zara" ..ajak dia teman i beli barang2 mandian.
sok i da nak blk KL. nextweek da start class mcm biase...
seminggu cuty raya CNY ... bosan doe !
hmm..btw tia tengs k teman td.... :))
then afta g mydin beli brg,i bwk tia g mnum kat putra height.. :))

Monday, January 24, 2011

Pulau pangkor..

21-23 januari 2011 i and kwn2 g pulau pangkor.we ol g sn bukan utk oliday tp ade kursus kat sn
utk subject ENTREPRENEURSHIP! Best sgt-sgt.. 3 hari 2 malam kami kat pangkor.
kami menginap di PANVILL RESORT. mmg best la.byk sgt aktiviti yg kami lakukan.
dari pada situ jgk kami semua belajar tentang bisness..Ade 7 group.salah satu drpadanya
group i adalah "TUAH IT " and 2nd group terdiri drpada my friends group "PANGKOR TREATY".
Mcm2 yg kami buat bila kat sn...kat sn xhbs2 dgn presentation doe..naik semak pale otak.hahax.
even semak2 pon pale otak ni ha tp best n enjoy ngn dorang.....sume sporting n klaka..
ni la pengalaman yg xdpt i lupekan bile berada di pangkor bersama group2 entrepreneurship.
22hb bersamaan hari sabtu,ptgnya kami beramai2 g "SNORKLING". Perghh mmg terbaekk la
pantai dia....1st time dlm hdp i g snorkling ...lagi2 ngn kwn2..mmg syiok ah...
kul 5 untill 7 mlm kitowank berendam. kebetulan time tu artis jemputan pon ade..FIZZO.
dia pon turut serta bersama kami.....mandi laot bersama fizzo...siap ade tv3 ag..
nnt kan "3HARI 2 MALAM di tv 9 k.." hehehe........afta penat snorkling mlmnya kami ade presentation lagi............hmm afta semua settel kami bersurai..lps je presentation i dgn kwn2 i g jalan kat tepi pantai....jalan2 amek angin,then shoppinx sket utk family n my bf.hehe...
then blk bilik msg.....keesok kan harinya kami ade last presentation....then afta semuanya settel
kami blk bilik msg2 utk mengemas pakaian.utk blk KL. pukul 130 t/h kami semua naik ferry utk blk ke lumut.then naik bas UNIKL pegi ke pekan lumut utk singgah shoopinx....
mcm2 i beli...antaranya, sotong kering,sate bakar,keropok ikan n belacan.haha.mcm2 ag ah...
then kami blk KL.gerak dr lumut kul 230..sampai KL kul 7 malam.
huh penatttttt sgt2...even penat tp bestttt sgt doe...

Wednesday, January 19, 2011

Tiba-tiba.........

Hmm Hari nii bosan sgt2.....tetibe je aku teringat kan ex couple mse form 1 dlu.
tapi dia da xde...dia da meninggal..huhu...rindunya kat arwah.bile teringat dia,
ase mcm dia msh ade ag skg...hmm... kenangan mse i dgn arwah dlu,xdapat i lupekan
sampai bile2....dia la lelaki yg pertama i couple time skola dlu.....
semoga rohnya dicucuri rahmat...amin.. AL-FATIHAH !

Dulu sayang kini benci.............

Jika aku terpaksa sehidup memendam rasa
Tentu engkau pun tahu sebabnya hatiku terluka
Cubalah kau fikirkan kesilapan dirimu
Tanpa belas kasihan menyiksa di batinku

Dulu aku kau sayang
Kau menyintai ku sepenuh hatimu
Dan berjanji takkan sakiti aku
Janji menjadi janji

Sesegarnya ingatan kau melayan ku sepenuh kasih sayang
Dalam diam engkau mulai jemu
Berubah hatimu...

Hanya kerana engkau ada yang lain
Tergamak engkau mudah berpaling
Sengaja engkau mencari sebab supaya kita berpisah

Dalam terdesak keluh kesah bertakhta
Akhirnya kita terpisah jua
Agar mudah engkau bersamanya
Setelah ku tiada

Begitu mudah kau menyingkir
Diriku ini kekasih ku
Sedangkan dulu kau berjanji
Bercinta hingga ke akhir hayat

Aku kau sayang kau menyintaiku sepenuh hatimu
Dan berjanji tak kan sakiti aku
Janji menjadi janji

Sesegarnya ingatan kau melayan ku sepenuh kasih sayang
Dalam diam engkau mulai jemu
Berubah hatimu...

Biarku membawa diri
Kemana saja menurut hati
Susah payah aku sendiri
Airmata jadi saksi

Hanya pada Tuhan tempat ku mengadu
Semoga terubat hatiku
Bukan mudah untukku lenyapkan
Oh... derita ini...

Begitu mudah kau menyingkir
Diriku ini kekasih ku
Sedangkan dulu kau berjanji
Bercinta hingga ke akhir hayat

Friday, January 14, 2011

14 januari..........

Today xde class.Tapi 3.30 tadi i ade BRIEFING for LI.. !

Thursday, January 13, 2011

Khurafat.....


13 januari 2011.Pukul 9.00pm.Dekat Berjaya Times Squere. i and my bee g tgk KHURAFAT..perghh mmg layan ah citew diew. antu dia mmg xleh blaa doe..betul2 menakotkan..i n bee i terkejut2 tgk antu diew...huhh..mmg terbaekk ah citew diew....i bg 5 star beb !!! mmg xrugi ah if uol nak g tgk......mmg besttt !!! hmm 9.00-1030 je muvie diew.then i and bee i decide nak g Danau Kota. bee i nak crk "Cap" ! so weol g sn..sampai je sn bkn diew yg shoppinx dlu..haha i yg shoppinx dlu...hee :D i beli sepasang bju kemeja.smart plak kan. hiihih..then bee i beli kemeja jgk...haha..n dia shoopinx cap dia..lps je usha2 barang n pusing2 danau weol gerak kg baru.g makan kan CLASSIC SEAFOOD. hmmm da lame xmakan laok peberet kami....seb baik la bukak..ahax.. so laok dinner kami td mcm biase la sup ekor,ayam goreng kunyit,telor dadar n sambal belacan. perghhh tenyangggg................afta makan bee i anta i blk...

p/s: Thanx to my bee cuz belanje babee makan n muvie tadi... loves u bee ! :)

Wednesday, January 12, 2011

12 januari 2011 !

Hari ni start class introduction to entrepreneurship !
1130 untill 130 t/h. Tapi mcm biase xstart pape lagi.
awal2 kan semua tade mood nak belajar ag.hmm.. Lps je hbs class
entrepreneurship i,an,atin,eikha,haida n kak.zira g lunch kat area campus
weol..kat mak leha.ahax.. hmm tgh makan,mydad plak call tanye kat mn,
cuz dia kat DBKL tat time.ade urusan kat c2.mymom plak kat dalam kete.
hmm so i cpt2 hbs kan makanan i,then pg kat mymom..miss her so much !
hehehe....then lepak2 sembang2 ngn mymom dalam kete smbil tggu mydad
settel keje dia kat DBKL tuh.hmm...then afta settel everythin mydad nak g
kepong plak ngn mymom.ade keje.hmm baru ingt nak lpk2 ngn doank.huhh..
tape la..blk uma nnt lepak2 la smpai lebam..ahahax...
hmmm then i xde class ptg ..so i blk laa kg baru...
yg lain2 sume ade class web programming...i xamek for this sem..huh..
so terpkse dok uma soank2....arghh bosan nyewwww........

Tuesday, January 11, 2011

Monday, January 10, 2011

1st day class in 2011...

First day ke campus utk thn 2011. Hari ni class start ptg.kul 230-430
hmm..mcm biase,class xstart lagi.maklom la maseh terlalu awal lagi nak
start belajar.jadual utk sem ni mmg terbaik..perghh xpenah2 ade class
sabtu tetibe sem ni ade plak..haishh..mmg terbaik !
Arghhhh !!! mmg terbaik..huhh..today nya class pon cancel.yeah yabedabeduu~
so afta class i ,ann & fatin g ts jap ..cuz nak shoppinx bju sket..ahax.. :D
sambil2 shoppin kami menyelam minum air...ahax...
4 class 2morrow cancel lagi....yeayyyyy......... :)

ST 12 - Isabella


mengapa kita berjumpa..namun akhirnya terpisah...
wohooo....layannn bile dgr lagu nii....best sgt sgt... :D

Sunday, January 9, 2011

Lepak-lepak !

HMM 8hb g genting ngn babee...xrancang pon nk g sn actly..
just niat nk lpk2 jew... hmm bosan da asek2 lpk kl..ahax..
so weol decide nk nek genting jp lpk2...then..lpk punye lpk xsgke lak
da pagii...hehe..so pg nya 9hb bru blk kl..hmm
then weol rushing g sunway jumpe bea cuz nk settel kn brg2 dea..
dea bru pindah umoh..dr kayangan sunway ke mentari court.
hmmmm........kepenatan seyh..tlg dea angkat2 brg...hmm expecially
sian kat my babee..dea yg byk kne angkt brg ...beyat2 plak tuh..ahax...
shian babee....hmm then lps settel hal bea...i n bee i g saujana putra.jumpe fana.
amek kad khawen dea..dea nk khawen da 29hb ni...hmmm...nk tau x?
ade ke dea suh i n bee i jd pengapit dea..haha..woah maluuu i...i da la pemalu
n xpenah jd pengapit pengantin...hee.....tgk ah camne kalo mau...haha...
hmmmmmmmm......esok da 10hb. bermula nya class for this year....2011 ..yeayyy...

Friday, January 7, 2011

Aku Chenta kamoo !


Dia yang selalu Aku doakan… Dia yang selalu Aku resahkan…. Dia yang selalu memberikan cerita” baru untuk Ku… Dia yang selalu Aku ganggu waktunya hanya untuk mendengar spenggal kata yang terucap dari Bibirnya… Dia yang memberi Ku kedamaian… Dia yang sedikit memiliki kesamaan Dengan Ku… Dia yang penuh dengan Pesona keindahan pada saat tertawa… Dia yang selalu Cantik disaat terdiam… Dia yang sarat akan kedamaian disaat mengeluh-kesah… Dia yang penuh dengan Pertanyaan… Dia yang mengajarkan Ku kesabaran… Dia yang penuh kerahasiaan………


"Aku jaga apapun tentang dirimu…. Walopun aku masih merasakan Samar Cinta Mu… Aku tetap setia dan Sabar Menunggu……Aku Sayang Kamu…..... "

Mood: tak okey !

Hmm..serabut i dgn masalah xsuda2..org lain couple jgk tp xde la serabut mcm i.
huhh..kdg2 tue mende kecik pon nak di besa2 kan..hmm tue la manusia...humm
i okey jew actly tp agak bengang n marah jgk la bile i xbuat pape org tuduh.
pantang nenek monyang i bile i kene tuduh dgn apa yg i xbuat.lagi2 mende tu simple sgt.
huhh...ade gak org camni...hmm syg bile pk2 kan blk..xpasal2 gado tewok..huhh..
sehari sekali kalo xgado mmg lah x sah. humm..agak nya bile gado ni best agaknya
bg dia..eee...i plak yg byk skt ht n mkn hati..hummm....ni la dia lumrah org bechenta.
asek bermain dgn perasaan je....skt haty memanjang....bile i diam xnak call xnak msg
dia ckp i ego.sombonx.ee tp bg i lebih baik i diam kejap dr i mengamok2 xtentu psl.
kdg2 diam tu bole settel kan masalah.diam lebih baik dr berkata2.so better i diam je.
malas nak pk pk sgt.i ni da la ade migrine.kang xpasal2 psl dia i goal teros.hmm..
time bahagia tu perghhh....mmg i bahagia sgt2.rase mcm dunia ni i yg punya.ahax..
tp bile da gado..masyaallah i rase mcm menyampah gile,bosan,meluat n benci gile.
sabar jela cik gianna zara oiii........hmmm hope mende ni x lme..hope bole settel x lme ag..
AMIN~

Times squere

(1)

(2)

(3)

(4)
  • 6januari 2011 g Times squere ngn sha.
  • teman dia beli barang.kebetulan bosan dok uma,gado plak ngn bee so kuar la..ahax..
  • just pg TS jew..alang2 teman dia beli brg, i pon shoppinx jgk.
  • beli baju n seluar legging.
  • sambil jalan2 sempat ag kitowank ber2 snap picca..ahax..
  • tgk la k....selamat menegok..ahahaha :)

Black Eyed Peas - The Time (Dirty Bit)



Like this song.....layannnnn ! :D

Tuesday, January 4, 2011

tak berape sehat.................. :'(

  • Hmm...hari ni ase mcm xsedap badan.
  • pening-pening.maybe migrine maybe tidak.
  • hmm skt perut.
  • nak muntah.maybe angin kot.huhu
  • xlarat nak bukak mata.
  • xsuke dgn cahaya bile tgh pening.kalo bole nak suasane gelap jew !
  • kenape dgn aku nii ??? huu td okey je...asal tetibe nii....uwaaaaaaaa :'(

Monday, January 3, 2011

2 januari 2011

* Blk Kg Baru K.L
* Bermulanya episod baru dalam hidup "Gianna Zara" .
* Tak ade ape yg i buat today..just lepak dgn bee i kat pavi bersama my bff
Cik Bie Dottie and Bf nya Hafiz !
* weol x pg mn2 pun just dinner ngn dorang kat kg baru.
* walaupun sekejap tp best..bcoz i'm freedom ! yeahhhh.......

Friday, December 31, 2010

selamat tinggal 2010 ,selamat datang 2011....

Kau Pergi.

Lantas masa yang berlalu ku tinggalkan untuk aku menjamah masa-masa yang akan tiba. Menghadap detik waktu yang kini hanya tinggal beberapa,
Rasa sayu kerana cita-cita yang dikejar entah ke mana,
hilang dek angan-angan yang tinggi hingga lupa aku yang di sini masih berpijak di tanah yang berdebu.

Laluan-laluan yang sama masih akan aku lalui,
namun detik waktu itu yang tidak serupa,
bahkan memang takkan serupa seperti dahulu kala.
Ketika aku mula bertatih dengan pena,
kini aku rancak dengan komputer riba.
Namun orangnya tetap sama.

welcome 2011

Malam new year 2010..............

Malam ni malam new year.biasanya semua org keluar g celebrate new year.
tp i xpon..duduk rumah je...cuz i kat shah alam...hehe susa nak keluar...
hmm xpela..i ngn bee i msg2 duduk rumah..esok baru we ol decide nak kua
dating setelah 1 week xjumpe ! rindu wohhh..hee :D
hmmm mcm last year i ngn bee i g celebrate new year kat genting.woah best sgt
even mcm2 dugaan time tu...haha..last year kenangan paling i xdpt lupekan cuz 1st
time dlm hdp celebrate new year kat luar lagi2 bersama my bee...hehehe.....b4 ni
i mmg xpenah celebrate new year pon,..ahax kuno kan i?? haha tp xpela apa org nak kata
pon,asalkan i masih hormat n patuh dgn arahan parents i..hee baik x i?? haha :p
hmm this year i ngn bee i decide nak duduk rumah je..esok nya msk 2011 baru we ol nak
hangout celebrate bersama...yeyyy....hehehehe :D
pape pon i nak ucapkan SELAMAT TAHUN BARU 2011 DAN SELAMAT TINGGAL 2010 !
Banyak sgt sgt kenangan manis i ngn bee i ciptakan sepanjang 2010 ni...
tak mungkin dapat i lupekan...................hehehe :)

31 December 2010

Hmm hari ni 1 family pergi office abah dekat sec 15.
tolong2 abah n ibu kemas office.maklum la office baru pindah.
mcm2 nak kene buat.tadi aku n adek2 kemas2 fail n angkat semua fail2
dari office lame ke office baru...fuhh penatt...hmm alhamdulillah semua nya
selesai gak...kitowank 1 family berkampung kat sn dr pg smpai malam.
da buat mcm rumah sendri da..haha..msg2 xnak blk..sbb cam swonok je duk sn..
ahax....mcm2 kitowank mkn tadi..hehehe da mcm kenduri plak kat sn... pape pon
da siap office tu nnt i upload gambar k office baru my abah..ngee :D

Syair buat sang kekasih...............

Mungkin aku seorang yang lemah
mungkin aku tak pernah kuat untuk menghadapinya
aku hanya mampu melihat kau pergi
tanpa berkata-kata akhirnya kini hanya kenangan
yang menyelubungi ku

Apa lagi yang ku mampu selain
menulis bait bait cinta ini
kini kau telah pun mengecapi
bahagia bersama cinta yang lain
aku disini masih menunggu sisa cinta
kita berdua
semoga ini menjadi pengubat buat
diri ku.

Tapi ku pasti kau tidak akan
berpaling
untuk membentuk hidup kita kembali
bersatu
kerinduan kini hanya tinggal
kenangan
selamat tinggal wahai kekasih lama ku...

Nurkilan : giannazara!

Thursday, December 30, 2010

sedetik

setiap nafas yang dihembus,setiap degupan jantung,aku selalu memikirkanmu. dalam sedar dibuai angan,dalam tidur dan khayalan,aku selalu memikirkanmu. ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang. baru lah terasa ku bernyawa. kasihku,ku amat mencintai kamu kerana kau beri erti hidup. ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya. di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan,ku bersyukur adanya kamu. biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia,asal masih adanya kamu.

p/s: to my hubby shahzul reeza bin zulkipli !
love you bie..

Monday, December 27, 2010

Flixster oh flixster.........

hmmm malam ni aku bosan sgt..xtau nak buat apa.bb plak xcall...malas nak kacau dia
tgh holiday...so aku buat kptsn utk on flixster ! hmm da sekian lamanya aku xon flixster.
tapi baru hari ni aku on.hmm bkn xnak on b4 ni tp rase mcm malas je nak bukak.sbb byk sgt
kenangan yg lepas2...kang kalo bukak kang xpasal2 lak skt hati xpasal2..so aku buat kptsn
utk ignore je flixster.hmm fb membosan kan.makin hari makin bosan,thats why aku amek kptsn tuk on flixster kejap.saja2 nak tgk flixster.Hmmm tdk aku nafikan yg flixster buat aku betul2 sakit hati blk.huh ! gile sape suruh bukak ! huh...xpela aku kuat kan hati dgn ckp soank2 dlm hati "xpe jana,yg da lepas tu bia kan lepas....semua tu kenagan..so lupekan je even menyakitkan hati ".
so alhamdulillah aku ok je ble bukak flixster..haty aku makin kuat skg..hahahahahahha..........
hmmm mulai malam ni ,saat ni, aku nak mule blk main flixster...heheheh..saje2 nak main blk....
hehehehe.................so pada sesiapa yg ade flixster sila2 lah add aku k....hehehehe...

Apabila kita......................

Bila kita syg org tu Kita terima je apa yg org tu kata Tp bila kita kata dia? Hati kata takpe manusia tak perfect....
Bila kita syg org tu Kita tnggu dia lame pn x pe Tp bila dia tnggu kita???dia mrh2 Hati kata ala, adatlah ada yang mnnunggu n dtnggu....
Bila kita syg org tu Kita x tdo pn x pe lyn dia yg ngah bosan, Tp bila kita bosan¿ Ada dia layan kita? HAti kata x pe dia busy kot.....
Bila kita syg org tu Kita gdh ngan dia, kita diam je Tp dia heboh 1 dunia HAti kata x pe, dia tension tu.....,
Bila kita syg org tu Kita kol nak ckp ngan dia Tp dia pulak xjawab fon¿ Bila jd cm2, x pe HAti kata, x pe k buat cam ne dh nasib...
Bila kita syg org tu Kita bercerita dgn dia,ibarat crita ngan tunggul lg baik Tp bila dia bercerita ngan kita Kita dgr, sepatah2 kite ingt HAti kata x pe syg la katakn...
Bila kita syg org tu Kita sanggup bg dia rest bila dia letih, Tp bila kita letih, dia srh jugak kita lyn dia bila dia bosan Adil ker? HAti kata, ala bukan selalu pun..
Bila kita syg org tu Kita jadi cam org gila bila dengar dia sakit, Tp bila kita sakit, Dia siap kuar ngan kwn2 dia meraikan hari kesakitan kita, HAti kata, ala x pe, x kn dia nak berkepit ngan kita 24 jam....
Bila kita syg org tu Kita x prnh pntingkan diri sndri Tp dia hpokrit thp ngaban HAti kata x pe, dia mmg cm2 kene lah trima..
Bila kita syg org tu Kita syg nk tngglkn dia slama2nya Tp dia x tahu kita berdpn dgn maut, Wlpn kita skt,dia kata kat kita,sakit bese2 jer, jgn nk mngarut HAti kata, cmnelah dia bila kita x de, msti dia hepi..
Bila kita syg org tu Kita x snggp tngk dia derita Tp dia x prnh hargai diri kita, HAti kata, tau x btapa kita syg kan dia????
Bila kita syg org tu Kita snggup tngglkn dia selama2nya untk dia bhgia Tp adakah dia tahu pngrbanan yg kita lakukan itu???... fikir2kan...

Sunway Lagoon....

Reeza,sence,bea,tia and qish !

konon2 tangkap ikan..haha !

Bahagia bersama kamo !

Terkenangkan bie :)

terkenang kan Bb ! :)

Bie & Bb




Hyee....25hb aitu i dgn adek2 i n bb i pg sunway lagoon.woOo...best sgt sgt.. da lame sgt sgt i xpegi lagoon...daa byk sgt perubahan...makin chantek....hehehe sedang org kristian menyambut Chrismas..kitowank sebok g mandi manda kat lagoon.... hehehehe.........kitowank g beli ticket ALL PARK..pergh mcm2 kitowank msk... syiok sgt sgt.....hehehehe mmg happening gile ah lagi2 ade org yg i syg..ahax ! Adek2 i rapat gilew dgn reeza.....reeza plak pandai melawak ngn adek2 i...so we ol xbosan... hmmm nak di jadikan cerita.......i kat sn pening2 lalat,nak muntah semua ade...haha naseb baik bb i ade..dia la yg urut i...hahahaha biase ah i mn bole main permainan yg pening2 ni.. nnt mule ah sakit2....hahahaha tp alhamdulillah i skt sekejap je...sbb bb i ade..dia penguat semangat i...eceh....hehehehe btw tq sayang.....tq sgt sgt cuz jage i dgn adek2 i selama kita kat lagoon hari tu...heheheh..........nextime kita pg lagi ok...lps ni g ngn kwn2 i plak ok... hehehehehe....

Thursday, December 23, 2010

23 December 2010

Hari ini bermula nya aku melayan FORMSPRING blk setelah lama tak join...
pada sesiapa yg nak tanye pape kat aku,sila-sila la follow formspring saya ok.
tanye la banyak mana pon soklan anda,aku akan sedia menjawab nya secepat mungkin..TQ !

Wednesday, December 22, 2010

its me Siti Nur Jannah...


Cik Gianna Zara A.k.a CT Nur Jannah !

19Dec di sunway pyramid.....

Cik Gianna Zara with Bea Zara

My Hero Shahzul Reeza..

saya SAYANG+ CHENTA awak !

jana & Reeza

Chenta hati saya... :)

Imissyoualwayssayang !

Monday, December 20, 2010

KERANA...

kerna terlalu mempercayai mu,
kau istimewa dalam hidup ku,
kerna terlalu menghormati,
terkeliru dengan mata hati,
kerana terlalu mengasihi,
akhirnya terluka aku sendiri,
Aku sangka kan mengenalimu,
aku kenali hati budi mu,
aku meyakini engkau luhur,
menyayangiku dengan jujur,
kiranya bagimu itu semua hanya satu lakonan,lakonan biasa,
tiada sedikit pon aku sedari di persenda kan selama ini,
aku sangka kan yang ku gila,
penilaian ku ternyata silap,
kau rupanya kaca tak berharga.

Sunday, December 19, 2010

Aku Masih Dara..

Best sgt cite ni..banyak pengajaran bole kita dapat memalui cerita ni..
ape-ape pon Aku Masih Dara ..mmg bestttt...

Friday, December 17, 2010

18 December 2010

Hari ni mcm biase i keluar lagi...tp xpegi mane pon.just hangout ngn bb.
Follow dia g keje.Dia ajak i teman dia .lagipon dia half day.so i teman dia g
puchong,amek barang.Boring sgt-sgt.HAHA yela mane tak nya..dia busy keje
i plak dudok je dlm kerete smpai dia settel keje dia.Boring ! sumpah lepas ni tamo
ikot dia g keje lagi.HAHAHA.. better i duduk rumah tunggu dia blk keje then hangout
g mane2..baru besh ! hee :) then nak di jadikan cerita..kebetulan i kat puchong,
n kebetulan pulak my bff (CIK BIE DOTTIE) call,tanye kat mane,i pon terus ckp kat dia
yang i kat puchong ngn bb i..dia terus ajak jumpe.HAHAHA..tak sangke plak dia pon free
time tue..dia pon tgh keje,cuz memandangkan dia lunch time,tat why dia ajk join sekali..
so i pon ajk la mybf pg CARE4 puchong jumpe bff i kat sn.bole lunch sekali ngn dia..
so tadi we ol lunch bersama cik bie dotttie..hehehe. Thanx beb cuz teman kitowank lunch tadi..
hehe...ko tgh keje pon sempat ag kan teman kitowank...thanx alot beb ! :)
Afta settel lunch i n bb i blk shah alam..we ol g anta barang plak kat pekerja my bf.
then ptg nya kitowank lpk BARJANA alam megah.Lepak bersama Fazreen,Nadiah,Faiz n janggut..Pape pon happy sgt2 hari ni cuz dapat hangout ngn bb..thanxx bb cuz always make me happy..... tayanggggg bb sgt !!! :)

Thursday, December 16, 2010

Pergilah Ayu - The Fabulous Cats ( OST Syah Jihan )


Lagu ni bermakna sgt2 bg i. Lirik dia wat i tersentap seketika.
sbb lirik lagu ni ade byk kata2 sedih yg same yg penah i alami n rasai dulu..
bukan niat nak ingt blk mende2 or peristiwa hitam yg lepas2..tp cume terkenang..
kadang2 ble dgr lirik lagu yg sedih2 mcm ni,mengingatkan blk kenagan i bersama
seseorang...hemm...lagu ni mmg ade byk persamaan kesah i yg lepas2...
sedih oh ble teringat blk apa yg jadi....bile uol dgr lagu ni n fhmkan liriknya
mesti uol tau peristiwa apa yg i penah rasai dulu...skt sgt rasenya.walaupon da setahun
cite ni,tp luka kat hati i ni msh belum terubat lagi...bak kata org "Luar mmg nmpak senyum,bahagia
tp disebalik senyuman n kebahagiaan yg dikecapi tu ade terselindung penderitaan n pengalaman yg
sukar utk i nak lupekan or buangkan mcm tu je.....apa pon i try da best utk lupekan segalanya kenangan
pahit tu,n i akan simpan jaoh dihati i kenangan yg terindah yg penah kami ciptakan bersama dulu...
pape pon....just 4 u..i dedicated this song to u..pergilah ............ huhuhuhu............ :)

Wednesday, December 15, 2010

Pergilah kau..........


Kosong hidupku tanpamu
Cermin ku membayang bayanganmu
Pameran kasih ku layu
Tiada dirimu tiada untukku

Tinggalkan ku dalam anganmu
Sakitku mencintaimu
Deritaku merinduimu
Lemah hati menginginkanmu

Kau hilang terus kau menyepi
Tewasku bila ku ketahui
Berita kau sudah berpunya
Hancur hatiku
Berkeping-keping jadinya

Hilangku bukan kerana cinta
Hilangku bukan untuk menyeksa
Bagiku semua tiada berharga
Biarku telan semua derita

Pergilah kau pergi dariku
Biarku ku jalani hidup tanpamu
Tiada cinta dan kasihmu
Meski hati merelai

Mati hariku di kotak sepi
Di situ kau mula mahu mengenalinya
Langkahku songsang telah ku sedari
Semula ku hias kau jauh dah pergi
Putus komunikasi kau elakkan diri
Ku mencari jalan kembali kau mahu terus pergi
Ku ingatkan kau memori kau tutupkan telinga
Nyata tiada kita tiada jalan penyambungnya
Ya Allah maha pemurah dan maha pencipta
Terima kasih atas pertemuan antara aku dan dia
Jika nyata bukan dia pemilik tulang rusukku
Kikiskanlah pesonanya dari kedua mata
Dengan segala kelebihan dan kekurangan yang ada
Bahagiakanlah mereka berdua ku doakannya
PadaMu ku pohon sucikan hatiku
Sehinga dapat melaksana kehendak dan rencanaMu
Amin

Pergilah pergilah
Jangan kau
Hiraukan tentang diriku
Pergi kau pergi
Ku anggapkan ini satu tragedi

Kau hapuskan semua yang kita bina
Kau hancurkan harapku
Untuk hidup bahagia bersamamu

Berkali kau bersumpah untuk berubah
Tapi janji kosongmu
Tak sudah-sudah
Entah sampai bila
Kau lepaskan saja aku

Pergilah kau pergi dariku
Biar ku jalani hidup tanpamu
Tiada cinta dan kasihmu
Meski hati merelai

Pergilah pergilah
Jangan kau
Hiraukan tentang diriku
Pergilah pergilah sayang
Biarkan ku begini